5 Semne ca nu este prietenie adevarata

Sa treci prin viata alaturi de prieteni este cel mai frumos cadou pe care il poti primi. Asta daca prietenii de langa tine sunt adevarati si te ajuta sa evoluezi. Nu de putine ori auzim de situatii in care dupa ani intregi de asa-zisa prietenie oamenii raman dezamagiti de cei de langa ei.

     Asadar, haide sa vedem care sunt cele 5 semne ca persoana de langa tine nu iti este prieten adevarat.

1. Nu este acolo cand ai nevoie

     Oamenii sunt ocupati, probleme intervin in viata fiecaruia si nu putem avea pretentia ca la fiecare telefon primit de la noi, ei sa fie prezenti. Insa in momentele grele din viata, cand nu ai pe altcineva sau cand simti nevoia unui umar alaturi de tine, ei trebuie sa fie acolo. Daca de fiecare data cand ai avut o problema, o cadere psihica, un esec a gasit scuze ca sa nu fie alaturi de tine, atunci nu este un prieten adevarat

2. Vorbeste cu tine doar cand esti bine

     Cu toate ca pare ca seamana cu primul punct, acesta este total diferit. Fiecare dintre noi are momente bune si mai putin bune. Poate intr-o zi te-ai trezit mohorat si ai o stare care nu este potrivita pentru glume sau iesiri in oras. Daca in zilele acestea, prietenul sau prietena ta te evita, atunci gandeste-te daca merita cu adevarat statutul de prieten al tau.

3. Nu iti pastreaza secretele

     In fiecare prietenie exista si un strop de barfa, dar daca aceasta cuprinde si barfe despre alti prieteni din cercul vostru de prieteni, atunci trebuie sa-ti pui semne de intrebare. O persoana care isi vorbeste unul dintre prieteni, va vorbi la randul ei si despre tine. Astfel daca afli ca a impartasit cu altcineva un lucru mic, dar pe care nu voiai sa-l afle, atunci e clar ca secretele tale nu sunt in siguranta.

4. Te descurajeaza

     Un prieten adevarat este persoana care are incredere totala in fortele si abilitatile tale. Daca iti doresti mult sa urmezi un vis si ai un plan logic si clar, atunci prietenii tai trebuie sa te sustina. In momentul in care discutia cu prietenul sau prietena ta te face sa renunti la idei sau sa te indoiesti de puterile tale, atunci nu iti este prieten.

5. Nu se bucura pentru reusitele tale

     Tocmai ai luat un examen cu nota mare, ai avansat la job sau ti-ai cumparat o noua masina? Perfect! Prietenii adevarati trebuie sa fie in extaz si gata sa iasa in oras sa sarbatoriti. Daca nu este asa, iar persoana de langa tine minimizeaza reusita si incearca sa scoata in evidenta ceea ce are ea, atunci este egoista. Si noi stim, intr-o prietenie adevarata egoismul nu are loc.

Acestea sunt cateva puncte dupa care trebuie sa ne ghidam atunci cand ne alegem prietenii. Cand iti deschizi inima in fata cuiva si ii lasi sa patrunda in viata ta, trebuie sa te asiguri ca persoana respectiva este benefica. In caz contrar, vezi aceste semne si fa o schimbare. Prietenia este un lucru prea frumos pentru a denumi orice forma de relatie toxica. Afla daca faci parte dintr-un grup toxic de prieteni aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The following GDPR rules must be read and accepted:
This form collects your name, email and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our privacy policy where you will get more info on where, how and why we store your data.