5 Semne ca faci parte dintr-un grup toxic de prieteni

Grupurile de prieteni sunt cunoscute sub denumirea de anturaj, insa prima varianta este mai placuta la auz. Atunci cand iti formezi o gasca de prieteni trebuie sa ai in vedere cateva aspecte de care sa tii cont. Foarte usor influenta pe care o exercita un grup poate influenta modul in care actionezi, desi tu ai alte valori in viata.

Iata cele 5 semne care iti arata ca faci parte dintr-un grup de prieteni toxic.

1. Vorbiti doar subiecte de suprafata

Daca fiecare discutie pe care o aveti are ca subiect lucruri fara profunzime, atunci iti va fi foarte greu sa legi o prietenie adevarat in cadrul acelui grup. Pentru ca un grup de prieteni sa fie benefic pentru tine, trebuie sa alegi acele persoane care te fac sa vezi mai departe de zona ta de confort, sa scazi gradul de superficialitate din viata ta si sa te ajute sa ai mai multa incredere in tine. Prin discutii care au la baza barfa, glume superficiale si ce se mai intampla pe social media, nu vei atinge aceste aspecte.

2. Sunteti cei mai buni prieteni doar cand vine vorba de un party

Daca toata legatura se bazeaza pe petreceri si cat de tare stiti sa va distrati, atunci grupul este doar unul de distractie, nicidecum de prietenie. Iti poti da seama ca este un grup toxic de prieteni in momentul in care vrei sa iesi in oras la o cafea si alegi alte persoane. Acest lucru inseamna ca stii in sufletul tau ca acest grup este doar de „ochii lumii”.

3. Nu accepta valorile tale

Fiecare persoana are principiile si valorile sale dupa care se ghideaza in viata. Acest lucru ne ofera posibilitatea sa cream prietenii adevarate bazate pe impartasirea acelorasi valori. In momentul in care tu nu vrei sa faci un lucru care nu se muleaza pe valorile tale, insa ei insista si chiar te fac sa te simti prost, atunci grupul din care faci parte este unul toxic.

4. Exista bisericute

Cu totii suntem obisnuiti cu acest termen inca din generala, cand in clase se formau bisericute. Grupul de fete populare, de copii tocilari, de mascotele clasei etc. In momentul in care in interiorul grupului din care faci parte se formeaza bisericute si nu mai exista incredere, atunci exista o problema.

5. Simti ca nu esti respectat

Cea mai importanta componenta a prieteniei este respectul. Nu poti sa numesti persoana de langa tine prieten daca nu il respecti si invers. In momentul in care simti ca nu esti ascultat, esti judecat, neinteles de oamenii din grup, inseamna ca ei nu te respecta. Daca cineva nu te respecta, respecta-te tu si pleaca de langa ei. Vei gasi multi oameni doritori sa te cunoasca si sa aprecieze calitatile tale cu adevarat.

In concluzie, doar tu poti ramane intr-un grup toxic pentru ca semne sunt si nimeni nu te tine cu forta. Daca grupul din care faci parte nu este in concordanta cu tine, cauta oameni cu aceleasi valori si principii. De acolo rasare cea mai frumoasa prietenie. Afla semnele unei false prietenii adevarate aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The following GDPR rules must be read and accepted:
This form collects your name, email and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our privacy policy where you will get more info on where, how and why we store your data.