Alegeri pentru botez

Botezul este o ceremonie religioasa care are o semnificatie extrem de importanta pentru noul-nascut si familia acestuia. Pregatirile inainte de botez sunt minunate deoarece fiecare detaliu pus la punct este dedicat micutului bebelus care va fi crestinat. Pe cat de frumos este acest proces, pe atata de obositor este. Pentru un eveniment reusit este necesar ca parintii sa detina toate informatiile necesare si astazi am pregatit cateva informatii cu privire la hainutele pe care bebelusul trebuie sa le poarte si ce trebuie sa contina un trusou de botez, dar si detalii despre pasii de urmat pentru o petrecere reusita.

Nasii sunt cei care trebuie sa asigure hainele pe care bebelusul le va purta inainte si dupa botez. Astfel intreaga costumatie va fi la alegerea parintilor spirituali si cuprinde costumas sau rochita, ciorapei, prosopel, batista, bonetica si alte accesorii in functie de preferinte. Pe langa hainutele alese, este necesar un trusou de botez pentru indeplinirea ritualurilor de la ceremonie, care cuprinde un prosop mare si unul mic, o panza pentru momentul cand bebelusul este scos din cristelnita, doua lumanari mai mici, un sapun, mir si fasa pentru mir.  

Toate componentele ce alcatuiesc un trusou de botez sunt pastrate inainte de ceremonie intr-o cutie speciala. Aceasta poate avea diferite forme si culori, la alegerea nasilor de botez. Dupa pastrarea celor necesare, aceasta cutie poate deveni locul de pastrare al amintirilor nou-nascutului. Lumanarile de botez au o semnificatie aparte si reprezinta detaliul care ma impresioneaza cel mai mult. Ele semnifica lumina pe care bebelusul o primeste in suflet si se aprind in timpul ceremoniei. Ele pot avea, deasemenea, diferite forme si culori, insa in general acestea sunt albe.

Dupa botez urmeaza petrecerea care inseamna tot planificare si detalii importante. Indiferent daca iti doresti o petrecere de amploare sau o petrecere restransa, cu siguranta vrei ca amintirea acestei seri sa fie una cat mai placuta.  Pentru a avea parte de o planificare reusita trebuie sa realizezi urmatorii pasi: estimeaza un numar realist al numarului de invitati, alege un restaurant cu aspect primitor si calduros, un meniu pe placul familiei si al invitatilor, stabilirea unui interval orar accesibil, alegerea unui fotograf care sa surprinda cele mai frumoase momente, includerea unor momente artistice cu ursitoare si nu in ultimul rand, alegerea tinuteti adecvate pentru eveniment.

Prin urmarirea tuturor pasilor mentionati, atat botezul, cat si petrecerea de dupa minunata ceremonie, vor fi un adevarat succes.

One thought on “Alegeri pentru botez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The following GDPR rules must be read and accepted:
This form collects your name, email and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our privacy policy where you will get more info on where, how and why we store your data.