Cum sa ai grija de sanatatea dentara

Prima impresie conteaza si ne deschide porti catre noi experiente si relatii. Exista cateva detalii care sunt legate de aspectul fizic si care spun foarte multe despre noi. Sanatatea dentara este unul dintre detaliile care fac diferenta, atat in relatia cu cei din jur, cat si in relatia fata de noi insine. Un aspect impecabil al dintilor arata ca santatea face parte din principiile dupa care ne ghidam in viata.

Controlul periodic este cea mai buna metoda de a preveni eventualele probleme de sanatate, iar medicii ne recomanda intervalul de timp in functie de problemele existente sau predispozitii. Afla trei motive pentru care ar trebui sa efectuezi vizitele la medicul stomatolog:

  • Mai bine previi decat sa tratezi

Cu ajutorul vizitelor la medicul specialist, vei afla care sunt interventiile de care ai nevoie si in acelasi timp iti va spune ce probleme este posibil sa intampini si cum sa le previi. Pentru ca multe dintre problemele dentare ar fi fost mult mai usoare daca erau depistate din timp, preventia ramane cea mai eficienta metoda pentru a mentine si imbunatati sanatatea dentara.

  • Zambetul este cea mai frumoasa calitate

Se spune ca frumusetea este in ochii privitorului, insa cu siguranta nimeni nu poate ramane neimpresionat de un zambet imaculat. Chiar daca nu ai dantura perfect dreapta, o dantura sanatoasa si ingrijita iti va da mai multa incredere in tine si astfel nu vei fi tentata sa renunti la momentele in care razi cu gura pana la urechi. Inveseleste-i pe cei din jur si transforma-te intr-o persoana cu zambet contagios prin intermediul unor vizite la medicul specialist. Vizite care te vor duce mai aproape de zambetul perfect.

  • Ignorarea durerii inseamna o moarte lenta a danturii

Nu ignora durerea pentru ca ai reusit sa o „vindeci” cu ajutorul unor analgezice, deoarece nu inseamna ca problema a disparut. Ea este inca prezenta si isi croieste drumul catre probleme mult mai mari. O carie mica se poate tranforma intr-una care poate duce la pierderea molarului, iar variantele pe care le vei avea apoi sunt: implant sau lipsa unui dinte care va da peste cap intreaga dantura.

Cu cat de des vizitezi medicul stomatolog si te asiguri ca sanatatea dentara este tinuta sub control?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The following GDPR rules must be read and accepted:
This form collects your name, email and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our privacy policy where you will get more info on where, how and why we store your data.