Cum sa treci peste o perioada grea

Fiecare dintre noi a avut perioade cand simtea ca nimic nu mai merge, ca nu reuseste sa-si revina la starea de veselie care candva era ceva absolut normal. Odata cu trecerea timpului si cresterii listei responsabilitatilor, starile de suparare sau melancolie sunt mai accentuate, iar astazi va prezint cateva dintre metodele mele de combatere a acestor stari.

1. Gaseste ceva care te face sa nu te mai gandesti la probleme

Pentru mine a fost util sa gasesc un hobby care sa ma deconecteze de la gandurile mele. Acesta a fost alergatul si pe langa faptul ca m-a ajutat sa ma mentin in forma, m-a facut ca pentru cel putin o ora pe zi sa nu ma gandesc la problemele pe care le intampin pe parcursul zilei. Chiar daca la inceput acesta a fost doar o alta activitate din timpul zilei, am inceput sa devin din ce in ce mai buna, iar faptul ca reuseam sa alerg cu 10 minute mai mult pe zi ce trece, acesta a devenit si un succes pentru fiecare zi. In functie de lucrurile care iti fac placere, gaseste acel lucru care te deconecteaza si transforma-l intr-o sursa de bucurie si energie. Poate fi dansul, desenatul, rezolvarea exercitiilor matematice, orice te face sa iti iei mintea de la probleme.

2. Alege sa iesi cu prieteni care te asculta, dar care nu-ti alimenteaza negativismul

Atunci cand intampinam o problema, inevitabil vedem totul in nuante mai inchise. Pana si faptul ca s-a ars un bec in camera pare ceva grav. Acest lucru se datoreaza acumularii de mici probleme care se transforma intr-o problema mai mare, mai exact, starea negativa in care ne vom afla. Daca alegi sa iesi cu prieteni care te asculta, dar in acelasi timp iti ofera o alta perspectiva asupra problemelor, care gasesc solutii acolo unde tu nu credeai ca poti gasi, atunci si perioada prin care treci va fi mai scurta. Ai grija cu cine iesi si incarca-te cu cea mai buna energie, insa ai grija sa nu transformi intreaga conversatie intr-una de autocompatimire. Fiecare dintre noi are probleme, insa tine de noi cum le gestionam.

3. Indiferent de probleme, sunt persoane care au probleme si mai grave

Este adevarat ca supararea fiecaruia este la fel de importanta si nu trebuie sa ignoram persoanele de langa noi din motivul ca exista probleme si mai grave. Insa pentru a reusi sa atingi starea pozitiva, acest mod de gandire poate ajuta. Indiferent de problemele pe care le avem, cineva are probleme si mai grave. Atunci cand realizam acest lucru devenim constienti de faptul ca suntem extrem de norocosi, iar problemele pe care le avem pot fi rezolvate intr-un mod sau altul. Alege sa vezi ce te invata problema intampinata si priveste totul ca pe o lectie. Noi suntem singurii care putem transforma supararile in bucurii, intr-un final.

Acestea sunt metodele mele de a iesi din starile mai putin placute si au functionat de fiecare data pentru mine. Tu ce metode poti adauga listei mele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The following GDPR rules must be read and accepted:
This form collects your name, email and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our privacy policy where you will get more info on where, how and why we store your data.