Importanta SEO pentru vizibilitate site

Internetul este plin de informatii din diferite domenii. Atunci cand iti doresti ca informatia ta sa ajunga la publicul tinta, imagineaza-ti ca motoarele de cautare trebuie sa gaseasca in tot acest taram al informatiei fix articolul tau. De aceea a aparut notiunea de SEO, fiind abrevierea de la Search Engine Optimization. Rolul acestui nou proces este de a optimizare a motoarelor de cautare prin diferite tehnici care sa filtreze informatia si sa aduca trafic calitativ pe paginile web. Mai exact, cititorul sa ajunga pe paginile care ii ofera fix informatia de care are nevoie, iar persoana care publica sa fie vizibila in randul publicului tinta. E-Advertising ofera servicii calitative de SEO pentru asigurarea vizibilitatii site-urilor web.  

Prin diferitele tehnici utilizate, de folosire a cuvintelor cheie, expresii care rezuma continutul unui articol, pagina web va ocupa pozitii mai inalte dupa procesul de cautare a utilizatorilor. Astfel traficul creste considerent datorita expunerii unui numar mai mare de cititori.

Mica istorie SEO:

Inceputul a avut loc chiar la aparitia primelor motoare de cautare, cu toate ca nu a prezentat acelasi interes ca in prezent. Aglomerarea internetului cu tot mai multe pagini web a dus la nevoia de sortare a lor in functie de continut. Acest lucru a dus la aglomerarea articolelor de cuvinte cheie si alte artificii care sa pozitioneze site-urile in primele pagini de cautare. O alta etapa a imbunatatirii SEO a fost penalizarea celor care au abuzat de tehnicile precizate anterior si trecerea la reguli care sa mentina mediul online in sfera etica.

Cum singura constanta este schimbarea, s-a trecut la modalitati din ce in ce mai interactive de conectare a cititorilor cu site-urile prezente pe piata. Astfel informatiile prezentate in urma cautarii sunt rezultatul unor date sugerate, transformand astfel universul online intr-unul personalizat.  

Tipuri SEO:

Exista trei tipuri de SEO denumite in functie de moralitatea tehnicilor aplicate: SEO palarie alba, SEO palarie neagra, SEO palarie gri. In prima categorie sunt incluse practicile promovate de motoarele de cautare care sunt centrate catre utilizatori, nu catre cresterea rank-ului site-urilor in special. Cea de-a doua categorie are rolul de a creste vizibilitatea site-urilor prin manipularea motoarelor de cautare oferind o imagine distorsionata asupra calitatii informatiilor prezentate. A treia categorie reprezinta o imbinare a celor doua mentionate anterior.

Tehnici folosite:

Utilizarea cuvintelor cheie – pe scurt, rolul lor este de a rezuma continutul unui articol. Pentru a afla mai multe despre ce este un cuvant cheie site-ul E-Advertising a creat un intreg articol pe aceasta tema;

Actualizarea articolelor vechi – aceasta practica duce la imbunatatirea page authority deoarece google considera ca un articol actualizat este mult mai relevant decat unul scris in urma cu 3 ani;

Link catre articole conexe – prin aceasta modalitate timpul petrecut pe pagina ta va fi mult mai mare, fidelizarea cititorilor daca informatia este si de calitate;

Importanta optimizarii:

SEO este important pentru orice site web, servicii de calitate in acest domeniu fiind oferite de E-Advertising. Optimizarea paginilor duce la cresterea traficului si mentinerea unei pozitii inalte in motoarele de cautare.

One thought on “Importanta SEO pentru vizibilitate site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The following GDPR rules must be read and accepted:
This form collects your name, email and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our privacy policy where you will get more info on where, how and why we store your data.