Rutina de ingrijire zilnica folosind acizi

Am auzit din ce in ce mai des persoane care folosesc acizi pentru un ten curat, luminos, fara acnee sau pete si am devenit din ce in ce mai interesata de subiect. Ideea acizilor nu m-a incantat prea mult deoarece termenul suna destul de agresiv. Dupa 6 luni de rutina in care am inclus mai multe tipuri de acizi, este momentul sa impartasesc rutina mea cu voi.

Rutina de ingrijire cu acizi este impartita in doua momente ale zilei: dimineata si seara. Dimineata ordinea este urmatoarea: cleanser, toner, vitamina C sau niacinamide (care este vitamina B), acid hialuronic, crema hidratanta adecvata tipului de piele si apoi produs spf.

Stiu ca pare un sir de lucruri de facut, insa intregul proces dureaza mai putin de 5 minute dupa ce intri in ritm. Eu folosesc un cleanser cu extract de melc pentru curatare profunda, toner cu ulei de arbore de ceai pentru calmare ten, vitamina C 3% pentru luminozitate si impotriva liniilor fine de riduri/niacinamide pentru acnee (pe aceastea le folosesc alternativ), crema hidtratanta pentru ten mixt si spf 50 pentru protectie maxima chiar si atunci cand stau in casa.

Ritualul de seara este alcatuit din mai putine produse: demachiere cu apa micelara (daca am fost machiata sau sar peste acest pas daca nu), cleanser, AHA/BHA (pentru exfoliere), toner, acid hialuronic, crema de fata cu ulei de arbore de ceai sau cu acid salicilic.

Apa micelara este preferata mea pentru demachiere deoarece mi se pare extrem de eficienta. Eu o folosesc pe cea roz de la Garnier fiind perfecta pentru un ten sensibil. Cleanserul este acelasi, AHA/BHA folosesc o data pe saptamana pentru ca agreseaza tenul daca folosesti prea des fara sa cresti treptat frecventa utilizarii. Mi se pare mai eficienta exfolierea cu acizi decat cu scrub si chiar se simte diferenta la atingerea tenului si la aplicarea machiajului.

Aceasta este rutina pe care o urmez cu strictete, cu mici exceptii pentru ca sunt om si uneori mi-e lene. Este o diferenta foarte mare de cand ma tin de aceasta rutina si cel mai important este sa experimentati pana ajungeti la formula potrivita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The following GDPR rules must be read and accepted:
This form collects your name, email and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our privacy policy where you will get more info on where, how and why we store your data.